AKTUALITY

OTEVŘENO

Po-Pá: 7-20h, So: 10-17h

Kobližná 13, Brno

BELLIS – ZDRAVÁ PRSA – VÝSTAVA FOTOGRAFIÍ

květen – červen

V květnu a červnu budou naši oříškárnu zdobit fotografie krásných a statečných žen z charitativního kalendáře Bellis – mladé ženy s rakovinou prsu. Kalendář, který nafotila Helena Szmigielová, si u nás můžete zakoupit. V prodeji je i prsní hrnek. A ke kávě „sladká prsa“…

 

“Neměla jsem nic… jen obyčejné tričko a kraťasy, ale když jsem vyběhla, cítila jsem se jako by mi patřil celý svět.”

Těsně před Vánoci jsem se dozvěděla svou diagnózu a život se mi rozsypal na tisíc puzzličkových dílků.

Celý rok 2010 se děly hrozné věci a já jsem bojovala. Nejprve dvě operace, první kvůli nádoru a hlavní uzlině, druhá kvůli mikro metastáze v uzlině. Protože nádor byl hodně agresivní, čekalo mě osm dávek chemoterapií, které byly opravdu to nejhorší, co jsem v životě zažila.

Když bylo po všem, hodně jsem odpočívala a měla čas hodnotit svůj dosavadní život. Hlavou mi běhaly různé myšlenky, musíš začít jinak, je ti 33 let, máš dvě úžasné děti a báječné lidi kolem sebe… všichni jsou s tebou a tys to zvládla… A tak jsem začala svoje puzzličky zase hezky dávat na svá místa. Šlo to pomalu a někdy ztěžka, ale moc jsem chtěla být zase maminka, která bude dovádět se svými dětmi.

Začala jsem chodit na delší procházky, abych ruku nechala v klidu – a z chůze jsem pomalu přecházela na běh. Pár měsíců mi to trvalo. Chůze, běh, chůze, běh… Až z toho zbyl jen běh a začal mě opravdu bavit. Neměla jsem nic, jen obyčejné tričko a kraťasy, ale když jsem vyběhla, cítila jsem se, jako by mi patřil celý svět.

 

 

OŘÍŠKY NA KOBLIŽNÉ V BRNĚ

Přivítáme Vás každý všední den mezi 7-20h, So: 10-17h Ne: zavřeno ulice Kobližná 13 v Brně